دانستنی ها

ویژگی مصرف نان سبوس دار(بخش چهارم)

مصرف نان سبوس‌ دار موجب تمرکز و دقت‌ عمل می‌شود

در مقالات قبلی تنور خاصیت ها و ویژگی های مصرف نان سبوس دار را جهت کاهش خطر سکته قلبی و دیابت و همچنین زیاد شدن عمر و کاهش چربی های شکم بررسی کردیم و در این مقاله تاثیر مصرف نان سبوس دار بر روی حافظه و تمرکز و دقت عمل را بررسی خواهیم کرد.

گلزار مولایی(کارشناس تغذیه) در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نان سبوس‌ دار به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد که این مزیت برای رفع گرفتگی روده و یبوست موثر است.

وی با بیان اینکه این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‌های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‌کنند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کند، تصریح کرد: مواد فیبری موجود در نان سبوس‌ دار، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می‌کنند.

مشاور تغذیه تصریح کرد: منیزیم موجود در نان موجب تقویت ماهیچه‌های روده می‌شود و از دردهای ماهیچه‌ای جلوگیری می‌کند.

مولایی ادامه داد: علت علاقه به مصرف نان سبوس‌ دار در میان افرادی که غالباً کار فکری می‌کنند به این دلیل است که ویتامین b2 و نیاسین موجود در نان سبوس‌دار باعث تمرکز و دقت عمل شده و شادابی و خوشحالی را در انسان به وجود می‌آورد و استفاده از نان سبوس‌دار برای کودکان مخصوصآ در دورانی که سلول‌های عصبی در حال رشد هستند بسیار مفید است چرا که آهن موجود در آن سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می‌شود.

مشاور تغذیه بیمارستان آیت‌الله طالقانی ایلام توصیه کرد: بهتر است از نان سبوس‌دار که با خمیر ترش تهیه می‌شوند، استفاده کنند چون آرد سبوس‌دار دارای ماده‌ای است بنام «فی‌تین» که مواد معدنی مثل آهن، منیزیم و یا کلسیم را جذب کرده و مانع استفاده بدن از آنها می‌شود.

مولایی با بیان اینکه نانوایی‌ها برای تهیه سریع نان از خمیر مایه و جوش شیرین استفاده می‌کنند و همین عمل مانع تجزیه فی‌تین و در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیم و کلسیم می‌شود، خاطرنشان کرد: استفاده از جوش‌شیرین در تهیه نان نانوایی‌ها، بدن انسان بخصوص مردان را با کمبود آهن روبرو می‌کند.

مطالب مرتبط:

 

منابع: isna.ir,salamatnews.com

View Comments

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

5 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل