مصرف نان سبوس دار موجب تمرکز و دقت عمل میشود
در مقالات قبلی تنور خاصیت ها و ویژگی های مصرف نان سبوس دار را جهت کاهش خطر سکته قلبی و دیابت و همچنین زیاد شدن عمر و کاهش چربی های شکم بررسی کردیم و در این مقاله تاثیر مصرف نان سبوس دار بر روی حافظه و تمرکز و دقت عمل را بررسی خواهیم کرد.
گلزار مولایی(کارشناس تغذیه) در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در نان سبوس دار به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد که این مزیت برای رفع گرفتگی روده و یبوست موثر است.
وی با بیان اینکه این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام میکنند و سیستم ایمنی بدن را فعال میکند، تصریح کرد: مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع میکنند.
مشاور تغذیه تصریح کرد: منیزیم موجود در نان موجب تقویت ماهیچههای روده میشود و از دردهای ماهیچهای جلوگیری میکند.
مولایی ادامه داد: علت علاقه به مصرف نان سبوس دار در میان افرادی که غالباً کار فکری میکنند به این دلیل است که ویتامین b2 و نیاسین موجود در نان سبوسدار باعث تمرکز و دقت عمل شده و شادابی و خوشحالی را در انسان به وجود میآورد و استفاده از نان سبوسدار برای کودکان مخصوصآ در دورانی که سلولهای عصبی در حال رشد هستند بسیار مفید است چرا که آهن موجود در آن سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان میشود.
مشاور تغذیه بیمارستان آیتالله طالقانی ایلام توصیه کرد: بهتر است از نان سبوسدار که با خمیر ترش تهیه میشوند، استفاده کنند چون آرد سبوسدار دارای مادهای است بنام «فیتین» که مواد معدنی مثل آهن، منیزیم و یا کلسیم را جذب کرده و مانع استفاده بدن از آنها میشود.
مولایی با بیان اینکه نانواییها برای تهیه سریع نان از خمیر مایه و جوش شیرین استفاده میکنند و همین عمل مانع تجزیه فیتین و در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیم و کلسیم میشود، خاطرنشان کرد: استفاده از جوششیرین در تهیه نان نانواییها، بدن انسان بخصوص مردان را با کمبود آهن روبرو میکند.
مطالب مرتبط:
منابع: isna.ir,salamatnews.com
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
مطالبتون واقعا عالیه و بهتون تبریک میگم!
لطفا نظر خود را درج نمایید