دانستنی ها

مصرف نان و رشد و سلامتی سیستم عصبی

تاثیر مصرف نان و غلات در رشد و سلامت دستگاه عصبی

كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: بیش از نیمی از کل انرژی روزانه باید از گروه نان و غلات تامین شود ومصرف گروه نان و غلات برای تامین انرژی، رشد و سلامت دستگاه عصبی لازم است.
دكتر زهرا عبداللهی اضافه كرد: مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مثل غلات کامل به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک می کند و در کنترل وزن نیز نقش موثری ایفا می كند.

وی با اشاره به اینكه گروه نان و غلات شامل انواع نان، برنج، ماکارونی، گندم و جو، بیسکویت و ذرت است گفت: غلات به دو گروه غلات کامل و غلات تصفیه شده تقسیم می شوند و نان هایی که از آرد کامل (حاوی سبوس) تهیه می شوند، مثل نان سنگک و نان جو از کامل ترین نان ها هستند وافرادی که غلات کامل (حاوی سبوس) را به عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف می کنند، كمتر به بیماری های قلبی، عروقی مبتلا می شوند.
كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه تصریح كرد: مصرف غلات کامل باعث می شود تا چربی خون بالا نرود و همچنین استفاده از گروه نان و غلات باعث می شود که انسان سریع تر سیر شود و مدت زمان زیادی طول بکشد تا گرسنه شود.

دكتر عبداللهی ادامه داد:گروه نان و غلات به علت داشتن مواد نشاسته ای به عنوان مواد غذایی تامین کننده انرژی محسوب می شوند و فیبر، انواع ویتامین های گروه ب، آهن، پروتئین و منیزیم را نیز تامین می کنند.

وی در خصوص واحد اندازه گیری هر واحد گروه نان و غلات خاطر نشان كرد: یک برش ۳۰ گرمی از انواع نان، نصف تا سه چهارم لیوان ماکارونی یا برنج پخته،۴تا ۳ عدد بیسکوئیت ساده کوچک، یک چهارم لیوان غلات خام به عنوان یك واحد از این گروه شناخته می شود كه برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه ۱۱ تا ۶ واحد بر حسب قد، سن، جنس و وزن افراد توصیه می شود.

دكتر عبداللهی با بیان اینكه در روز حداقل ۶ واحد از گروه نان و غلات مصرف کنید گفت: از نان هایی استفاده کنید که در تهیه آن ها جوش شیرین به کار نرفته است، نانی که با جوش شیرین تهیه می شود مانع جذب آهن و روی و کلسیم شده و به همین خاطر بهتر است نان هایی را مصرف کنید که برای ور آمدن خمیرشان به جای جوش شیرین از خمیر مایه استفاده شده باشد چراكه مصرف مواد سالم از گروه غلات ونان باعث جذب آهن، كلسیم و روی بیشتر در بدن می شود.

منابع: salamatnews.com

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

5 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل