دانستنی ها

نان خمیر و نیم پز عامل بروز بیماری های گوارشی و سرطان

مصرف نان خام و نیم پز باعث بروز بیماری های گوارشی و سرطان میشود

یک کارشناس تغذیه گفت: نانی که در فاصله کوتاه ۳۰ ثانیه ای پخته (نیم پز) می شود، یکی از عوامل اصلی در بروز بیماری های گوارشی در انسان است ضمن اینکه مصرف این نوع نان سرطان زا است.

به گزارش ایرنا، یکی از اصلی ترین مواد غذایی در سبد کالای ما ایرانی ها نان است که بر اساس آمارهای موجود سرانه مصرف آن در کشور نسبت به سایر مردم جهان سه برابر بیشتر است.
محمد یاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نان به دلیل نوع پخت، استفاده از جوش شیرین، افزودنی های غیر مجاز، آرد نا مناسب می تواند تهدیدی جدی برای ما باشد و سلامت عموم مردم را به خطر اندازد.
وی افزود: چون ۷۵ درصد اسید فیتیک خمیر (عامل مزاحم آزادی املاح گندم در نان) با استراحت و خواب زیاد نابود می شود و ۲۵ درصد باقی نیز با زیاد کردن شعله و کاهش زمان پخت از بین می رود به همین دلیل نباید نان نیم پز استفاده کرد.
یاری کوتاهی زمان پخت نان را یکی از عوامل اصلی شیوع سرطان و بیماری های گوارشی دانست و یادآور شد: نانی که ظرف مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه پخته می شود از ارزش غذایی بسیار ناچیزی برخوردار است.
وی گفت: وقتی زمان پخت نان کم باشد نه تنها نان خمیر و نپخته است بلکه دور ریز آن زیاد شده و مانع نابودی کامل اسید فیتیک خمیر هم می شود.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: برخی نانوای ها به بهانه اینکه مردم نان لواش را بیشتر دوست دارند با نان خود بیماری را به خانواده های ایرانی هدیه می کنند.
به گفته وی، نانوایان در ایجاد این انحراف مقصر نیستند و در برخی شهرها با اصرار مشتری نانوا مجبور به پخت نان خمیر است که باید توسط رسانه های گروهی و با فرهنگ سازی و معرفی نان های سالم به مردم از مصرف این نوع نان های نپخته و نیم پز عامل بیماری، جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه مدت زمان ایده آل برای پخت یک نان تافتون تنوری یا ماشینی ۲ دقیقه است ولی اگر یک دقیقه هم شد، اشکالی ندارد، انواع نان های بربری و سنگک و نان هایی که با آرد سبوس دار و مدت زمان پخت مناسب تولید می شود را از سالم ترین نان ها اعلام کرد.

منابع: www.irna.ir

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

5 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل