سلامانه: نگاهی به مصرف نان در سرانه کالاهای اساسی در کشور و مقایسه آن با دنیا نشان میدهد که در مصرف سرانه شکر و روغن بالاتر از میانگین جهانی هستیم و هر چند مصرف سرانه برنج در کشور ما کمتر از متوسط دنیا است، اما عنوان بزرگترین مصرف کننده نان را در جهان به خود اختصاص دادهایم.
به گزارش یکی از پایگاه های خبری، یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه در ایران سرانه مصرف نان بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ کیلوگرم است، گفت: «این درحالی است که درکشورهای اروپایی مصرف سرانه نان ۶۸ کیلوگرم است. لذا ایرانیان بیش از ۲ برابر کشورهای اروپایی نان مصرف میکنند.»
دکتر محمد کاظمزاده گندم را از غنیترین غلات موجود در طبیعت دانست و تصریح کرد: «اغلب ویتامینها و مواد معدنی در این نعمت الهی وجود دارد. به همین دلیل نان بهعنوان اصلیترین غذای مصرفی در سفره خانوارهای ایرانی است.» وی ضمن هشدار نسبت به بروز برخی بیماریهای ناشی از مصرف نان ناسالم، خاطرنشان کرد: «اقشار کم درآمد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کالری مورد نیازشان را از نان تأمین میکنند. لذا تهیه نان سالم و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است. کمااینکه سوءتغذیه و مشکلات گوارشی از تبعات استفاده نان ناسالم است و بنابراین برای تهیه نان سالم در مرحله نخست باید به کیفیت و نوع گندم مصرفی توجه کرد.»
کاظمزاده با تاکیدبر اهمیت ویژه سبوس در مرحله سبوسگیری گفت: «حفظ ارزش غذایی نان مستلزم وجود سبوس و کاهش سبوسگیری است. همچنین برای ورآمدن خمیر به هیچ عنوان استفاده از جوش شیرین توصیه نمیشود.»
منابع: salamaneh.com
تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…
پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…
دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…
تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…
دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…
تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…