گلوتن پروتئین موجود در گندم و جو است که در تمامی محصولات حاوی گندم و جو و آرد آن ها یافت می شود. در چند سال اخیر، روندهایی در حوزه سلامتی به وجود آمده اند که ادعا دارند، قطع مصرف این پروتئین به سلامتی بیشتر کمک می کند. البته این مورد در مبتلایان به بیماری سلیاک که توانایی هضم آن را ندارند، کاملا صدق می کند. اما بسیاری از افراد بدون هیچ گونه حساسیت به گلوتن نیز، آن را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند. اخیرا دانشمندان در تلاش هستند تا صحت این موضوع را بررسی کنند.
در آخرین تحقیقات انجمن قلب آمریکا، دانشمندان متوجه شدند که مصرف گلوتن، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد. در این مطالعه میزان مصرف روزانه این پروتئین در ۷۹۴/۱۹۹ نفر مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که بیشترین مصرف گلوتن در روز را داشتند، ۱۳ درصد خطر کمتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ داشتند.
افرادی که این پروتئین را کمتر مصرف می کردند، فیبر غلات کمتری را نیز در طی روز می خوردند. فیبر غلات یکی از عوامل جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ است. محصولات بدون گلوتن معمولا از فیبر و مواد مغذی کمتری برخوردار هستند که این موضوع موجب کاهش ارزش غذایی آن ها می شود. محصولات غذایی بدون گلوتن، نه تنها ارزش غذایی کمتری دارند، بلکه با قیمت بالاتری نیز به فروش می رسند.
تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…
پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…
دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…
تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…
دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…
تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…