دانستنی ها

ویژگی های نان سالم چیست؟

نان سالم چه ویژگی هایی دارد؟

نان سالم شامل ویژگی هایی میباشد که شناخت آنها میتوانیم نان بهتری را برای خرید و مصرف روزانه انتخاب کنیم و سالم تر زندگی کنیم

  • مصرف نان‏های سبوس‏دار، درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین مواد معدنی، پروتئین و فیبر را تأمین می‏کند.
  • تهیه نان با استفاده از خمیرمایه و به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود می‏بخشد.
  • نان‏های تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوس‏دار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند.
  • نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.
  • نان سالم با آرد سبوس‏دار تهیه شده و ظاهر آن تیره‏تر از نان‏های دیگر است.
  • نان سبوس‏دار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نان‏های سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. اما توجه کنید که مصرف بی‏رویه نان‏های سبوس‏دار نیز توصیه نمی‏گردد.
  • فیبر موجود در نان سبوس‏دار، بهترین درمان تغذیه‏ای یبوست و بیماری‏های روده بزرگ است.
  • مصرف نان سبوس‏دار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش می‏دهد و از پیشرفت بیماری قلبی- عروقی پیشگیری می‏کند.
  • با مصرف نان سبوس‏دار، قند خون به آهستگی بالا می‏رود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسب‏تری نسبت به نان‏های سفید است.
  • مداومت به مصرف نان‏های سفید، خطر ابتلا به کم‏خونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش می‏دهد.
  • نگهداری نان در یخچال، بیات شدن نان را سریع‏تر می‏کند.
  • قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریع‏تر کرده و باعث ایجاد کپک و فساد در نان می‏شود.
  • مصرف سبوس و نان سبوس‏دار، احتمال پیدایش سرطان کولون و راست روده را کاهش می‏دهد.
  • وجود خلل و فرج در نان نشان دهنده استفاده از خمیرمایه بجای جوش شیرین در تهیه نان می‏باشد.
  • از مصرف نان‏های سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری نمائید.
  • سبوس بعنوان یک داروی مؤثر برای بیمارانی که همیشه از یبوست رنج می‏برند، شناخته شده است.
  • از نان‏های سبوس‏داری که با خمیرترش تهیه شده‏اند بجای نان‏های سفید استفاده کنید.
  • نان سبوس‏دار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن می‏باشد.
  • سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‏های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‏کند.
  • مصرف نان سبوس‏دار بجای نان‏های سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش می‏دهد.
  • نان سبوس‏دار منبع خوبی از فیبر می‏باشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می‏کند.
  • و نیاسین می‏باشد. B2 نان سبوس‏دار منبع خوبی از ویتامین‏های
  • این ویتامین‏ها به عملکرد بهتر مغز کمک می‏نمایند
  • مصرف مناسب نان سبوس‏دار بجای نان‏های سفید به کنترل قند خون کمک می‏کند.
  • نان سبوس‏دار نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیه‏ای بالاتری برخوردار است، مشروط به آن که زمان ماندگاری خمیر کافی باشد.
  • نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نان‏های سنتی دارد.
  • حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست می‏باشد.
  • نان علاوه بر تأمین سهم زیادی از انرژی روزانه بخشی از مواد مغذی از جمله پروتئین و املاح و ویتامین‏ها را تأمین می‏کند.
  • نان سبوس‏دار از سرطان دستگاه گوارش (روده بزرگ) و یبوست پیشگیری می‏کند.
  • از آنجایی که در جریان سبوس‏گیری نان، سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی (آهن، کلسیم، روی و منیزیم) حذف می‏شود، این نوع نان ارزش چندانی ندارد.

View Comments

  • با اجازه از شما من مطالب شما رو در کانال تلگرامم که مرتبط با سلامتی است انتشار میدهم اگر مشکلی نیست!!

    • با سلام خدمت شما
      با کمال میل، مشکلی نیست میتونید این کار رو انجام بدید!

  • سلام دوستان گلم خیلی خیلی مطالبتون عالی و فوق العادست یه صفحه خیلی عالی شما هم ببینید مطالبش فوق العادست salamsalamat.com

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

4 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل