براساس تحقیقات بعمل امده عمده ترین چیزهائی که در کپک زدگی یک نان مؤثر می باشد عبارتند از:
۱) نگهداری نان بسته بندی شده درمحیط گرم مانند خود نانوایی، حتی اگرنانها سرد باشد.
۲) نگهداری بسته های نان در محیط گرم و مرطوب یا شرجی مانند شهر های ساحلی
۳) گذاشتن بسته های نان پشت شیشه سوپر مارکتها و همچنین در معرض تابش مستقیم نور آفتاب روی آنها
۴) گذاشتن بسته های نان دسته بندی شده روی همدیگر هنگام حمل ونقل از نانوایی به خوابگاها، آسایشگاه، دانشگاها و…
۵) نان پخته شده با آرد کامل به دلیل املاح وویتامین بیشتر، زودتر از نان تهیه شده با آرد سفید کپک می زند.
۶) نانهای کلفت تر مثل بربری زودتر از نانهای نازک مثل تافتون کپک می زنند.
۷) آاودگی محیط (اسپورهای محیطی) سرعت کپک زدگی نان را بیشتر می سازند(هر گرم آرد بطور متوسط حاوی ۸۰۰۰ اسپور کپک می باشدکه هنگام پخت کلیه اسپورها از بین می روندولی بعد هنگام سردکردن نان دوباره درتماس با اسپورهای محیطی قرار می گیرند).
۸) ممکن است دستگاه برش نان شما یا ابزار برش آلوده باشد و سرعت کپک را بیشتر میکند.
۹) ممکن است دستگاه بسته بندی شما آلوده باشد.
مواظب باشیم نان کپک زده را داخل سطل زباله بیندازیم والا مصرف آن باعث تولید سم آفلاتوکسین شده که سرطان زا بوده و شما را به سرطان کبد مبتلا می سازد.
مطلب مرتبط: “نان كپک زده سرطان زا است“
تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…
پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…
دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…
تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…
دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…
تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…