دانستنی ها

نان غنی شده با هسته خرما تولید شد

هسته خرما در غنی سازی نان کاربرد دارد

محققان یک شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید نان غنی شده از هسته خرما شدند که برای بیماران دیابتی و گوارشی مفید است.
علیرضا حیدری، مدیر بازرگانی یک شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران، دومین تولید کننده ضایعات خرما است و همین ضایعات می تواند مشکلات زیست محیطی ایجاد کند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم که از هسته خرما بهره وری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هسته خرما به راحتی تجزیه پذیر نیست، افزود: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم که بر پایه فراورده های سلامتی از ضایعات خرما محصولاتی از جمله نان تولید کنیم.

وی با بیان اینکه هسته خرما خاصیت نگهدارنده دارد، اظهار داشت: در هسته خرما، «سلنیوم» بیشترین عنصری است که وجود دارد؛ سلنیوم عنصری بوده که خاصیت نگهدارندگی را در هسته خرما به وجود می آورد.

وی افزود: همچنین ۷۰ درصد هسته خرما فیبر بوده که می تواند برای بیماری های گوارشی مفید و موثر واقع شود؛ علاوه بر اینها روی، آهن و… در آن به وفور وجود دارد.

حیدری با بیان اینکه به دلیل خواص زیادی که در هسته خرما وجود دارد درصدد آمدیم تا از آن، نان غنی شده تولید کنیم، اظهار داشت: استفاده از آن برای بیماران گوارشی، کنترل چاقی و بیماران دیابتی مفید خواهد بود.

مدیر بازرگانی این شرکت دانش بنیان تولید کننده نان با هسته خرما افزود: در حال حاضر این نوع نان غنی شده در بازار اصفهان وجود دارد و درصدد هستیم که بازار خود را برای توزیع آن، در سراسر کشور نیز گسترش دهیم.

وی افزود: نان حاوی آرد هسته خرما، دارای مقادیر قابل توجهی سلنیوم، روی و منگنز بوده و از نظر ویتامین‌های A، E و خانواده B نیز غنی شده است.

به گفته وی، علاوه بر این، به دلیل وجود درصد بالای فیبر رژیمی در نان غنی شده با آرد هسته خرما، با مصرف منظم این نوع نان، چربی، کلسترول و فشار خون کاهش یافته و باعث کاهش وزن بدن نیز می‌ شود.

وی عنوان کرد: همچنین مصرف این نوع نان باعث بهبود برخی اختلالات گوارشی نظیر یبوست می‌شود، از سوی دیگر به دلیل عدم وجود اسید فایتیک خصوصیات منفی نان‌های حاوی سبوس گندم را ندارد.

حیدری تصریح کرد: در این شرکت موفق شدیم دستگاهی را طراحی کنیم تا با استفاده از آن، هسته خرما را در خلاء و در دمای پایین آسیاب کنیم.

 
منابع: mehrnews.com

View Comments

  • چه جالب منم تو زمینه نان فعالیت میکنم و تا حالا همچین چیزی ندیده و نشنیده بودم!!!

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

5 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل