آموزشی

فرهنگ و الگوی مصرف نان در کشورهای مختلف

فرهنگ سازی و الگوی مصرف نان درکشورهای مختلف

سرانه مصرف نان در ایران حدود ۱۵۰ کیلوگرم است که از میانگین جهانی آن(حدود ۱۳۰ کیلوگرم) بالاتر است، بطوریکه سرانه مصرف نان بر حسب کیلوگرم در کشورهای:

  • آمریکا ۲۰
  • مکزیک ۳۱
  • فنلاند ۴۰
  • جمهوری چک ۴۹/۵
  • لوکزامبورگ ۵۱
  • لتونی ۵۵
  • هلند ۵۹
  • روسیه ۶۰
  • آلمان ۸۱
  • ایتالیا ۶۷
  • دانمارك ۷۰
  • ترکیه ۱۴۶

برخی از کشورهای اروپای غربی ۱۰۰ کیلوگرم می باشد.
البته علاوه بر مصرف بالای نان ، کیفیت آن نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس آمارهای بین المللی مصرف سرانه نان در ایران بسیار بالاتر از متوسط جهانی است و آمارهای داخلی نشان می دهد که بیش از ۳۰ درصد از این میزان به صورت ضایعات نان از چرخه مصرف خارج می شود که بدون شک اگر این رقم نیز با ارقام مربوط به ضایعات نان در دیگر کشورها مقایسه شود، باز هم کشورمان در مقام نخست قرار می گیرد.آشنایی با فرهنگ مصرف نان درکشورهای مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است و میتوان از نکات مثبت آنها استفاده زیادی نمود.
بعنوان مثال درکشور سوریه نان نماد برکت بوده و در میان مواد غذایی از احترام و جایگاه خاصی برخوردار است. مردم سوریه نیز مانند همنوعان خود در جهان، این جایگاه را محترم می شمرند و این احترام سبب داشتن دغدغه برای بالا بودن کیفیت پخت مقدس ترین محصول غذایی و جلوگیری از اسراف آن میباشد.
 
معمولا دولت ها برای آنکه حداقل نیاز غذایی مردم را به ارزانترین قیمت برای ملت هایشان فراهم سازند، برای نان یارانه پرداخت می کنند که گاهی بر اساس جمعیت آن کشور به میلیاردها دلار می رسد.بر این اساس، دور ریختن نان امری بسیار ناپسند و غیرقابل قبول محسوب شده و رسانه های جهان می کوشند با فرهنگ سازی مردم را به استفاده بهینه از نان ترغیب کنند.
 
در کشوری مانند هند، که دومین کشور پرجمعیت دنیا محسوب می شود، مصرف سرانه نان ۹۷ کیلوگرم است و جالب اینجاست که ضایعات نان در این کشور فقیرنشین، نزدیک به صفر است. به عبارت ساده تر تقریبا تمام نان تولید شده به مصرف می رسد. این شرایط در دیگر کشورها نیز وجود دارد با این تفاوت که در سایر کشورها تولید نان به روش صنعتی و سیاست های یارانه ای دولت ها موجب کاهش ضایعات نان شده و در هند، عمده ترین و بارزترین علت، باورهای سنتی و فرهنگ عامه است.
 
تفاوت های چشمگیری در طرز تهیه نان در نقاط مختلف دنیا وجود دارد. در ایران، جدا از تهیه نان های فانتزی که طرز تهیه آنها از خارج آمده، انواع سنتی نان از جمله نان لواش، سنگک، بربری، وتافتون پخت می شود که هر کدام طرز تهیه ویژه خود را دارند.در کشورهای خارجی معمولاً از نان هایی که افت صافی داشته و به صورت برش های نازك بسته بندی شده اند استفاده می کنند. این نان ها به نان تست معروف میباشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره صرفه جویی در مصرف نان به این ویدیو کوتاه توجه نمایید!
https://tanuor.ir/blog/?p=1047

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

4 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل