جهت آشنایی خوانندگان در مورد تفاوت صنعت نان در کشورهای آسیایی با کشور ما به تفاوت صنعت نان در کشور مالزی و ایران اشاره می کنیم.
در کشور مالزی، نان به عنوان بهترین و مردم پسندترین جانشین برای برنج(غذای اصلی مالزیایی ها) شناخته شده است. صنعت نان در مالزی به سرعت در حال رشد و شکوفایی می باشد و محصولات نانی در حال کسب اقبال گسترده عامه مردم می باشند. این صنعت از یک صنعت فرایندی در ابعاد کوچک تبدیل به یک صنعت با ابعاد متوسط گشت و سپس شاهد تولد روندی جدید به نام نانوایی بوتیک بوده است. الگوی مصرف نان در مالزی طی دو دهه اخیر تاثیرپذیری بسیار زیادی از فرهنگ غربی داشته و شیوه های تهیه و مصرف نان در این کشور دستخوش تحولات اساسی شده است.
تولید نان در مالزی به سه شکل مختلف صورت می گیرد :
در حال حاضر نزدیک به ۸۰ % نان مصرفی روزانه خانواده های مالزی در دو کارخانه بزرگ تولید نان با نام های گاردنیا و استانسون تولید می شود. از میان این دو، کارخانه گاردنیا قدمت بیشتری داشته و ضریب نفوذ بالاتری را نیز در بازار دارد. نان تولیدی این کارخانه ها کاملا بصورت مکانیزه بوده و تولیدی آن ها بصورت بسته بندی در سوپر مارکت ها و مراکز خرید قابل دسترسی است.
بخشی از نان مصرفی مردم مالزی در کارگاههای کوچک پخت نان تولید میشود. این کارگاهها معمولا به صورت خانوادگی اداره شده و ساختار فروش تک محصولی دارند. این کارگاهها به دلیل نداشتن شبکه توزیع عموما در شهرها و مراکز شلوغ(به لحاظ جمعیتی) واقع شده اند.
فروشگاه های ویژه نان(بوتیک) جدیدترین نمونه از نوآوری در بازاریابی و فروش صنعت نان در مالزی است. این فروشگاه ها در بازار ها و مراکز خرید بزرگ در دسترس هستند و به دلیل سادگی و جذابیت خرید از آنان در حال توسعه هستند. نانوایی های بوتیک در مکانی مدرن و جذاب نان مورد نیاز مشتریان را بصورتی تولید می کنند که مشتری می تواند تمامی مراحل تولید را خود مشاهده نماید.
شامل: ۱- گواهینامه بین المللی نانوایی ۲- گواهینامه نانوایی و شیرینی پزی ۳- گواهینامه هنرهای نانوایی و شیرینی پزی ۴- گواهینامه نان های هنری و شیرینی های صبحانه ای ۵- گواهینامه پخت نان و شیرینی.
شامل: ۱- دیپلم علم و فناوری نانوایی و شیرینی پزی ۲- دیپلم هنرهای نانوایی و شیرینی پزی ۳- دیپلم نانوایی و شیرینی پزی.
علاوه بر نظام آموزشی فوق که در کشور در خصوص صنعت نان وجود دارد و متولی آن، نهاد های آموزشی آن کشور هستند؛ کارخانجات صنعتی تولید نان(گاردنیا و استانسون) به طور منفصل از نظام آموزشی کشور مالزی، برای تربیت و آموزش ضمن خدمت نیروی انسانی خود اقدام می کنند.
ماحصل تجربیات صنعت نان مالزی و نظام آموزشی مرتبط با آن با نظام آموزشی مرتبط با صنعت نان ایران، در دو بخش با ایران مقایسه می شود:
ایران | مالزی | ||
روش تولید | سهم تولید | روش تولید | سهم تولید |
نانواییهای سنتی | ۹۵/۸ % | نانواییهای سنتی | در مجموع ۲۴ % |
کارگاهی | ۴/۱ % | نانوایی های بوتیک | |
نان صنعتی | ۰/۱ % | نان صنعتی | ۷۶ % |
تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…
پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…
دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…
تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…
دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…
تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…