برای تولید هر یک از نان های سنتی نیاز به مواد اولیه ای مانند آرد با ویژگی های خاص آنها است، و بیشتر آرد تولیدی کارخانه های آردسازی کشور نیز براساس همین نیاز می باشد. ویژگی های کلی آردهای مورد نیاز برای تولید نان های سنتی در استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران به شماره ۱۰۳ و با عنوان ویژگی ها و روش های آزمون آرد گندم خلاصه شده است. بعنوان مثال برای نان سنگک از آردی به نام آرد سنگک و با درصد استخراج ۹۴ تا ۹۷، برای نانهای لواش و تافتون، از آرد معمولی و درصد استخراج ۸۲/۵ – ۹۰ و برای نان های بربری و حجیم از آرد ستاره با درصد استخراج ۷۹ – ۸۰ استفاده می گردد. به طور کلی برای نان هایی مانند سنگک به ویژه در صورتی که از خمیر ترش برای عمل آوری آن استفاده شود آرد تیره مناسب تر است در حالی که برای نان های سفید و باگت آرد روشن توصیه می شود.
برای تخمیر نان های سنتی از راه های گوناگون استفاده می شود که در زیر بطور خلاصه به آنها اشاره می شود.
برای تهیه نان های سنتی از مواد اولیه دیگری مانند آب، نمک و مواد حجم دهنده نیز استفاده می شود که شرایط استفاده از آنها همان است که در بخش مواد اولیه نان های صنعتی گفته خواهد شد.
تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…
پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…
دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…
تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…
دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…
تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…