
ویژگی های مصرف نان جو و خواص درمانی آن
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل میتواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقههای بلند به جود میآید و هنوز هم یکی از غذاهای عمده انسان را تشکیل میدهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرفترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه میشود.
نان جو از انواع نانهای قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل میداد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» مینامیدند.
در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژهای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است
سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر ۱۰۰ گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد.
از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت میباشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را میتوان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزیها جبران کرد.
مهمترین خاصیتهای نان جو
در صورتی که نان جو کم نمک تهیه شود شامل جلوگیری از تولید چربیهای زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیوارههای معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است.
امروزه جو به دلیل تاثیری که در پیشگیری، کنترل و درمان بیماریهای غیر واگیر دارد، به عنوان «اکسیر سلامت» نیز شناخته شده است. کاربرد جو در تهیه سوپ و غذای تکمیلی کودکان نیز بسیار مفید است.
نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب میکند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود. این نان به دلیل غنی بودن از ویتامینهای B به آرامش اعصاب کمک میکند.
نان جو در ایام روزه داری
نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدراتهای پیچیده میتواند از بروز گرسنگی در ساعات روزهداری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه میشود.
درمان یبوست با سبوس
سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود. جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر ، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدوربه اشکال و اندازه های مختلف است که در جدار داخلی روده ایجاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند.
بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.
خواص مهم دیگر نان جو
– کاهش کلسترول خون
– جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.
– جلوگیری از سفیدشدن مو جلوگیری میکند.
– جو برای کم خونی مفید است.
– جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.
– برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد و را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.
– برای درمان زخمهای بدخیم آرد جو را با زرده تخممرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.
– برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید میباشد.
– مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری میشود.
– برای رفع خارشهای جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.
منبع: namnak.com
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
لطفا نظر خود را درج نمایید