آموزشی

روشهای درست نگهداری نان

روش های صحیح نگهداری نان:

۱- گذاشتن نان های داغ روی هم، احتمال کپک زدگی را تشدید و سرعتش را بیشتر میکند.

۲- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را سعی کنید در پلاستيک دربسته و بدون هوا بگذارید.

۳- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهيزيد.

۴- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، پخت صحیح و نگهداری درست میباشد.

۵- همانطور که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد کم کیفیت نيز پخت خوبی نخواهد داشت.

۶- حتی دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است و همچنین باعث آلوده شدن شير آنها می شود.

۷- در ايجاد ضايعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوايان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تأثير گذارند.

۸- لطفا نان را به اندازه مصرف خود خریداری نمایید زیرا خريد نان مازاد بر نياز روزانه، بزرگترین علل افزايش ضايعات نان است.

۹- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذایی خود غافل نشويد. مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذايی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بيماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.

۱۰- استفاده از نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربی در خون می گردد.

۱۱- نان های تيره (حاوی سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان های سفيد و روشن دارند.

۱۲- از آنجایی که تغییرات نان در دمان ۴ درجه سریع تر انجام میشود قرار دادن نان در یخچال، روند بیات شدن نان را سرعت می بخشد.

۱۳- گذاشتن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث ایجاد تغيير حالت ظاهری، بيات شدگن زودرس، سرعت دادن در کپک زدگي، تشديد ضايعات و احتمال ايجاد بيماری گوارشی می گردد.

۱۴- سعی کنید نان های سرد شده را در سفره در بسته یا جانانی نگهداری نماييد.

۱۵- هنگام خريد نان حتماً يک تکه پارچه يا یک عدد پلاستيکی به همراه داشته باشيد.

۱۶- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

۱۷- هر چه میزان سبوس در آرد بيشتر باشد، ارزش غذايی آن نيز افزایش یافته و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذايی آن نيز کمتر و کيفيت نان نيز پايين تر خواهد بود.

۱۸- بين حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقيم وجود دارد. در نتيجه نان هايی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محيط مناسبی را برای فساد ميکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند.

۱۹- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان های سفت و بدهضم خواهد شد.

۲۰- اگر تصمیم به نگه داری طولانی مدت نان دارید باید قبل از قرار دادن نان داخل فریزر آن را خنک کنید سپس در کیسه تمیز قرار دهید و داخل فریزر بگذارید.

۲۱- از قرار دادن نان در داخل روزنامه و یا داخل کیسه نایلون سیاه (بازیافتی) خودداری کنید

View Comments

  • ما همیشه نون رو داغ میذاشتیم تو یخچال عرق میکرد خمیر میشد
    از این به بعد میذارم خب سرد بشه

  • کدام نوع نان برای نگهداری طولانی مدت در یخچال کیفیت بیشتری را دارد؟

    • نان های سنگگ و لواش معمولا در نگهداری بلند مدت از کیفیت بالایی نسبت به بقیه نان ها برخوردار هستند

  • شما ناندانی ندارید ؟
    توی ناندانی پارچه ای تمیز گزاشته سپس نان های خنک شده را درون آن بگزارید .

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر

تاثیر مراحل مختلف پخت روی خمیر هنگامی که خمیر وارد فر می گردد در اثرپخت،…

5 سال قبل

پخت نان با روش مکانیزه

پخت نان با روش های مکانیزه پس از اینکه قطعات خمیر بترتیب فوق آماده گردید…

5 سال قبل

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان

دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در تولید نان های مکانیزه پس از اینکه عمل…

5 سال قبل

تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه

تخمیر نهایی و اتاق تخمیر و شیار زنی در تولید نان های مکانیزه پس از…

5 سال قبل

دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه

دستگاه تخمیر میانی در تولید نانهای مکانیزه و قالب گیری و شکل دادن طبق معمول…

5 سال قبل

گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی

تخمیر میانی و گرد کردن و آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی خمیر تقسیم شده…

5 سال قبل