ویتامینه شدن نان ها چگونه انجام میشود
نان یکی از مهم ترین منابع غذایی برای افراد است. از اینرو تهیه نان سالم، ویتامینه و با کیفیت موضوع مهمی در جامعه است. یکی از عملیاتی که برای تولید نان در کارخانجات آرد سازی انجام میشود سبوس گیری است.عملیات سبوس گیری در کارخانجات مختلف با درصد های متفاوتی انجام میشود.
کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در صورتیکه هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت پذیرد ارزشهای تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی، ویتامینها و املاح قابل استفاده است زیرا املاح و ویتامین در لایه بیرونی گندم است.
زهره پوراحمد کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: گندم چندین قسمت دارد که سبوس لایه بیرونی گندم است و لایه درونی آن آندوسپرم است و قسمت عمده آندوسپرم پروتئین و کربوهیدرات است. قسمت عمده پوسته و سبوس فیبر نامحلول در آب است. املاح و ویتامین عمدتاً در لایه بیرونی گندم است.
وی افزود: سبوس گیری به معنای خارج نمودن قسمتی از پوسته گندم است که در کارخانجات آرد سازی درصدهای مختلفی دارد.
پوراحمد اظهار داشت: سبوس گیری از ۷ درصد تا ۲۵ درصد ممکن است انجام شود. آرد با استحصال ۷۵ درصد (۲۵ درصد سبوس گیری شده است) آرد سفیدی است که بیشتر مصارف قنادی و صنعتی دارد. همچنین ۱۳ تا ۱۸ درصد سبوس گیری مربوط به آردهایی است که معمولاً کاربرد نان تافتون، بربری و لواش دارند. آردهای متوسط از رنگ تیرگی و روشنی هستند که معمولاً آرد تافتون، بربری و لواش هستند.
وی عنوان کرد: آرد با درصد سبوس گیری ۷ درصد حاصله جهت مصرف نان سنگک است.
کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در صورتیکه هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت پذیرد ارزشهای تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی، ویتامینها و املاح قابل استفاده است و فرایند ویتامینه بهتر انجام میپذیرد. در غیر این صورت اسید فیتیک موجود در سبوس مانع جذب برخی املاح مثل آهن و روی میشود. از فواید فیبر دریافتی بهبود عملکرد دستگاه گوارش است.
پوراحمد ادامه داد: مقداری از فلزات سنگین آلاینده و سموم در لایههای اولیه سبوس گندم وجود دارد که با سبوس گیری اولیه( کمتر از ۷ درصد) بخشی از آن گرفته میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هزار و ۳۰۰ پروانه ساخت برای انواع آرد توسط وزارت بهداشت تا به امروز صادر شده است.
منبع: hidoctor.ir
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
لطفا نظر خود را درج نمایید