
نان سالم چه ویژگی هایی دارد؟
نان سالم شامل ویژگی هایی میباشد که شناخت آنها میتوانیم نان بهتری را برای خرید و مصرف روزانه انتخاب کنیم و سالم تر زندگی کنیم
- مصرف نانهای سبوسدار، درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین مواد معدنی، پروتئین و فیبر را تأمین میکند.
- تهیه نان با استفاده از خمیرمایه و به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود میبخشد.
- نانهای تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوسدار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند.
- نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.
- نان سالم با آرد سبوسدار تهیه شده و ظاهر آن تیرهتر از نانهای دیگر است.
- نان سبوسدار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. اما توجه کنید که مصرف بیرویه نانهای سبوسدار نیز توصیه نمیگردد.
- فیبر موجود در نان سبوسدار، بهترین درمان تغذیهای یبوست و بیماریهای روده بزرگ است.
- مصرف نان سبوسدار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش میدهد و از پیشرفت بیماری قلبی- عروقی پیشگیری میکند.
- با مصرف نان سبوسدار، قند خون به آهستگی بالا میرود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسبتری نسبت به نانهای سفید است.
- مداومت به مصرف نانهای سفید، خطر ابتلا به کمخونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش میدهد.
- نگهداری نان در یخچال، بیات شدن نان را سریعتر میکند.
- قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریعتر کرده و باعث ایجاد کپک و فساد در نان میشود.
- مصرف سبوس و نان سبوسدار، احتمال پیدایش سرطان کولون و راست روده را کاهش میدهد.
- وجود خلل و فرج در نان نشان دهنده استفاده از خمیرمایه بجای جوش شیرین در تهیه نان میباشد.
- از مصرف نانهای سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری نمائید.
- سبوس بعنوان یک داروی مؤثر برای بیمارانی که همیشه از یبوست رنج میبرند، شناخته شده است.
- از نانهای سبوسداری که با خمیرترش تهیه شدهاند بجای نانهای سفید استفاده کنید.
- نان سبوسدار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن میباشد.
- سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال میکند.
- مصرف نان سبوسدار بجای نانهای سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- نان سبوسدار منبع خوبی از فیبر میباشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج میکند.
- و نیاسین میباشد. B2 نان سبوسدار منبع خوبی از ویتامینهای
- این ویتامینها به عملکرد بهتر مغز کمک مینمایند
- مصرف مناسب نان سبوسدار بجای نانهای سفید به کنترل قند خون کمک میکند.
- نان سبوسدار نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیهای بالاتری برخوردار است، مشروط به آن که زمان ماندگاری خمیر کافی باشد.
- نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نانهای سنتی دارد.
- حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست میباشد.
- نان علاوه بر تأمین سهم زیادی از انرژی روزانه بخشی از مواد مغذی از جمله پروتئین و املاح و ویتامینها را تأمین میکند.
- نان سبوسدار از سرطان دستگاه گوارش (روده بزرگ) و یبوست پیشگیری میکند.
- از آنجایی که در جریان سبوسگیری نان، سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی (آهن، کلسیم، روی و منیزیم) حذف میشود، این نوع نان ارزش چندانی ندارد.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 4.3]
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
سلام دوستان گلم خیلی خیلی مطالبتون عالی و فوق العادست یه صفحه خیلی عالی شما هم ببینید مطالبش فوق العادست salamsalamat.com
با اجازه از شما من مطالب شما رو در کانال تلگرامم که مرتبط با سلامتی است انتشار میدهم اگر مشکلی نیست!!
با سلام خدمت شما
با کمال میل، مشکلی نیست میتونید این کار رو انجام بدید!
لطفا نظر خود را درج نمایید