نان سالم و نان سلامت و بهداشتی

نان سالم چه ویژگی هایی دارد؟

نان سالم شامل ویژگی هایی میباشد که شناخت آنها میتوانیم نان بهتری را برای خرید و مصرف روزانه انتخاب کنیم و سالم تر زندگی کنیم

  • مصرف نان‏های سبوس‏دار، درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین مواد معدنی، پروتئین و فیبر را تأمین می‏کند.
  • تهیه نان با استفاده از خمیرمایه و به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود می‏بخشد.
  • نان‏های تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوس‏دار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند.
  • نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.
  • نان سالم با آرد سبوس‏دار تهیه شده و ظاهر آن تیره‏تر از نان‏های دیگر است.
  • نان سبوس‏دار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نان‏های سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. اما توجه کنید که مصرف بی‏رویه نان‏های سبوس‏دار نیز توصیه نمی‏گردد.
  • فیبر موجود در نان سبوس‏دار، بهترین درمان تغذیه‏ای یبوست و بیماری‏های روده بزرگ است.
  • مصرف نان سبوس‏دار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش می‏دهد و از پیشرفت بیماری قلبی- عروقی پیشگیری می‏کند.
  • با مصرف نان سبوس‏دار، قند خون به آهستگی بالا می‏رود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسب‏تری نسبت به نان‏های سفید است.
  • مداومت به مصرف نان‏های سفید، خطر ابتلا به کم‏خونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش می‏دهد.
  • نگهداری نان در یخچال، بیات شدن نان را سریع‏تر می‏کند.
  • قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریع‏تر کرده و باعث ایجاد کپک و فساد در نان می‏شود.
  • مصرف سبوس و نان سبوس‏دار، احتمال پیدایش سرطان کولون و راست روده را کاهش می‏دهد.
  • وجود خلل و فرج در نان نشان دهنده استفاده از خمیرمایه بجای جوش شیرین در تهیه نان می‏باشد.
  • از مصرف نان‏های سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری نمائید.
  • سبوس بعنوان یک داروی مؤثر برای بیمارانی که همیشه از یبوست رنج می‏برند، شناخته شده است.
  • از نان‏های سبوس‏داری که با خمیرترش تهیه شده‏اند بجای نان‏های سفید استفاده کنید.
  • نان سبوس‏دار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن می‏باشد.
  • سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‏های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‏کند.
  • مصرف نان سبوس‏دار بجای نان‏های سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش می‏دهد.
  • نان سبوس‏دار منبع خوبی از فیبر می‏باشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می‏کند.
  • و نیاسین می‏باشد. B2 نان سبوس‏دار منبع خوبی از ویتامین‏های
  • این ویتامین‏ها به عملکرد بهتر مغز کمک می‏نمایند
  • مصرف مناسب نان سبوس‏دار بجای نان‏های سفید به کنترل قند خون کمک می‏کند.
  • نان سبوس‏دار نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیه‏ای بالاتری برخوردار است، مشروط به آن که زمان ماندگاری خمیر کافی باشد.
  • نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نان‏های سنتی دارد.
  • حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست می‏باشد.
  • نان علاوه بر تأمین سهم زیادی از انرژی روزانه بخشی از مواد مغذی از جمله پروتئین و املاح و ویتامین‏ها را تأمین می‏کند.
  • نان سبوس‏دار از سرطان دستگاه گوارش (روده بزرگ) و یبوست پیشگیری می‏کند.
  • از آنجایی که در جریان سبوس‏گیری نان، سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی (آهن، کلسیم، روی و منیزیم) حذف می‏شود، این نوع نان ارزش چندانی ندارد.

[تعداد: 4    میانگین: 4.3/5]

دسته بندی: آموزشی
تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۵

اشتراک گذاری

3 دیدگاه

یوسفیان
یوسفیان ۱۳۹۵/۱۲/۱۰

با اجازه از شما من مطالب شما رو در کانال تلگرامم که مرتبط با سلامتی است انتشار میدهم اگر مشکلی نیست!!

    logo tanuor لوگو تنور
    ۱۳۹۵/۱۲/۱۰

    با سلام خدمت شما
    با کمال میل، مشکلی نیست میتونید این کار رو انجام بدید!

amir
amir ۱۳۹۶/۰۴/۳۱

سلام دوستان گلم خیلی خیلی مطالبتون عالی و فوق العادست یه صفحه خیلی عالی شما هم ببینید مطالبش فوق العادست salamsalamat.com


لطفا نظر خود را درج نمایید

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه