انواع آرد و طبقه بندی آن از نظر کارشناسان
کارشناسان انواع آرد را به صورت زیر طبقه بندی نموده اند:
۱- آرد مغز دانه
آردی که منحصرا از قسمت مرکزی مغز دانه تهیه می شود و به نام آرد(۴۰۵) یا سه صفر شناخته می شود. میزان خاکستر این آرد ۰/۴۴ – ۰/۳۸ گرم در صد است. این آرد برای تهیه کیک و شیرینی مناسب است.
۲- آرد روشن
آردی که از قسمت وسیع تری از مغز دانه تهیه می شود به نام آرد(۵۰۵) شناخته می شود. خاکستر این آرد حدود ۰/۷۰ – ۰/۶۰ گرم درصد است و برای پخت نان های فانتزی مناسب است.
۳- آرد ستاره
آرد ستاره یا آرد گرفته شده کامل از مغز دانه، آردی است نسبتا روشن با سبوس کم، خاکستر آن ۰/۸۰ – ۰/۷۵ گرم درصد است که به آرد ستاره معروف است. این آرد برای تهیه بعضی از انواع نان اروپایی و نان بربری مناسب است.
۴- آرد میانی
آردی که از قسمت های اطرافی مغز دانه تهیه می شودو به آرد(۱۲۰۰-۱۰۵۰) موسوم است یا اصطلاحا به آن آرد سبوس گرفته می گویند. این آرد برای نان های تیره و نان تافتون مناسب است. درجه استخراج آن ۸۶ درصد و خاکستر آن ۱/۲۵ – ۱/۰ نوسان دارد.
۵- آرد تیره
آردی که از تمام قسمت های دانه به غیر از جوانه آن تهیه می گردد و به آرد اروپایی(۱۵۰۰) معروف است. این آرد جهت تهیه نان های تیره اروپاپی ونان سنگک مناسب می باشد.درجه استخراج آن تا ۰/۹۳ درصد نوسان دارد. در گذشته آرد ۱۵۰۰ را در ایران آرد سنگی می نامیدند. خاکستر این آرد تا ۱/۴۵ – ۱/۳۵ درصد نوسان دارد.
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
لطفا نظر خود را درج نمایید