روش های صحیح نگهداری نان:
۱- گذاشتن نان های داغ روی هم، احتمال کپک زدگی را تشدید و سرعتش را بیشتر میکند.
۲- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را سعی کنید در پلاستيک دربسته و بدون هوا بگذارید.
۳- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهيزيد.
۴- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، پخت صحیح و نگهداری درست میباشد.
۵- همانطور که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد کم کیفیت نيز پخت خوبی نخواهد داشت.
۶- حتی دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است و همچنین باعث آلوده شدن شير آنها می شود.
۷- در ايجاد ضايعات نان، مردم ۲۰ درصد، نانوايان ۳۰ درصد و آرد مصرفی ۵۰ درصد تأثير گذارند.
۸- لطفا نان را به اندازه مصرف خود خریداری نمایید زیرا خريد نان مازاد بر نياز روزانه، بزرگترین علل افزايش ضايعات نان است.
۹- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذایی خود غافل نشويد. مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذايی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بيماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.
۱۰- استفاده از نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربی در خون می گردد.
۱۱- نان های تيره (حاوی سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان های سفيد و روشن دارند.
۱۲- از آنجایی که تغییرات نان در دمان ۴ درجه سریع تر انجام میشود قرار دادن نان در یخچال، روند بیات شدن نان را سرعت می بخشد.
۱۳- گذاشتن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث ایجاد تغيير حالت ظاهری، بيات شدگن زودرس، سرعت دادن در کپک زدگي، تشديد ضايعات و احتمال ايجاد بيماری گوارشی می گردد.
۱۴- سعی کنید نان های سرد شده را در سفره در بسته یا جانانی نگهداری نماييد.
۱۵- هنگام خريد نان حتماً يک تکه پارچه يا یک عدد پلاستيکی به همراه داشته باشيد.
۱۶- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
۱۷- هر چه میزان سبوس در آرد بيشتر باشد، ارزش غذايی آن نيز افزایش یافته و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذايی آن نيز کمتر و کيفيت نان نيز پايين تر خواهد بود.
۱۸- بين حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقيم وجود دارد. در نتيجه نان هايی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محيط مناسبی را برای فساد ميکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند.
۱۹- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان های سفت و بدهضم خواهد شد.
۲۰- اگر تصمیم به نگه داری طولانی مدت نان دارید باید قبل از قرار دادن نان داخل فریزر آن را خنک کنید سپس در کیسه تمیز قرار دهید و داخل فریزر بگذارید.
۲۱- از قرار دادن نان در داخل روزنامه و یا داخل کیسه نایلون سیاه (بازیافتی) خودداری کنید
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
شما ناندانی ندارید ؟
توی ناندانی پارچه ای تمیز گزاشته سپس نان های خنک شده را درون آن بگزارید .
کدام نوع نان برای نگهداری طولانی مدت در یخچال کیفیت بیشتری را دارد؟
نان های سنگگ و لواش معمولا در نگهداری بلند مدت از کیفیت بالایی نسبت به بقیه نان ها برخوردار هستند
ما همیشه نون رو داغ میذاشتیم تو یخچال عرق میکرد خمیر میشد
از این به بعد میذارم خب سرد بشه
لطفا نظر خود را درج نمایید