دستورات و توصیه های دین اسلام در مورد نان
اسلام ، اولویت اول را در سرمایه گذاری را کشاورزی و دامداری می داند. نان را نقطۀ مرکزی تغذیه انسان می داند و ایجاد فرهنگ مصرف صحیح را لازم می شمارد و توصیه هایی که پیرامون تهیه نان دارد بطور خلاصه این گونه بر می شمارد:
۱- تولید و مصرف نان جو را به عنوان الگوی عمومی مطرح می کند.
۲- در مسیر تبدیل دانه به آرد، گرفتن سبوس را مضرّ می داند.
۳- قرار دادن خمیر در ظروف مناسب برای انجام فرآیند تخمیر را لازم می داند.
۴- کمترین حجم ممکن در چونه خمیر (برای خوراك یک نفر) و بیشترین زمان ممکن برای حرارت دیدن را توصیه
می کند.
۵- استفاده از نان سرد شده را پیشنهاد می نماید.
۶- در نهایت به عنوان یک استراتژی مبنایی، تولید نان در خانه با ابزار مناسب زندگی امروز (به جای خرید از بازار) را زمینه ساز ایجاد تعادل و امنیت غذایی در جامعه می داند. بر اساس نگرش اسلام، سرمنشاء مشکلات نان به دو امر برمیگردد:
۱) بازاری بودن تولید وتوزیع نان (در برابر خانگی بودن تولید)
۲) پایین بودن ضریب اهمیت آن در افکار عمومی
براساس مدل اسلام، وضعیت بهینه در امر نان عبارت است از: وارد ساختن نان جو در چرخۀ تولید و مصرف، نگرفتن سبوس، تهیۀ خمیر در ظروف دربسته با زمان انتظار مناسب، تهیه قرص های نان با حداقل اندازة ممکن، خشک شدن بیشتر نان در تنور، ایجاد فرهنگ مصرف نان سرد، و تهیۀ نان درخانه. راهکارهای پیشنهادی برای رسیدن به وضعیت مطلوب درنان (در دو محور کوتاه مدت و بلند مدت) عبارتند از:
۱- خط مشی اصلی و بلند مدت
انتقال چرخۀ تولید نان از نانوایی ها به خانه وخانواده با ایجاد ماشین مناسب پخت درخانه و همچنین زمینه سازی های فرهنگی در مورد احترام نان و پخت نان در خانه ها، به طوری که احترام به نان و تهیه نان درخانه، جزء شاخصه های فرهنگی ما بشود.
۲- خط مشی انتقالی و کوتاه مدت
برگزاری کارگاه های آموزشی پخت نان برای نانوایی ها با تاکید برایجاد روحیۀ اهمیت دادن به نان، تهیه خمیر در ظروف دربسته، روش تهیه نان در حداقل اندازه، روش تحویل نان سرد به مشتری، و ارتقاء سطح فرهنگی و رفتاری.
برخی از دستورات و توصیه های دین اسلام در مورد نان به شرح ذیل است :
رسول خدا (ص) : اگر نان نبود، نه نماز می خواندیم و نه روزه می گرفتیم و نه واجبات پروردگار خود را ادا می کردیم.(کافی، ج ۶، ص ۲)
امام صادق (ع) : بدان که سرچشمه زندگی و معاش انسان، نان است و آب (بحارالانوار، ج ۳، ص ۸۶)
رسول خدا (ص) : بهترین خوراکتان نان و بهترین میوه تان انگور است. (مستدرك الوسایل، ج ۱۶، ص ۳۹۳)
امام صادق (ع) : تن آدمی بر نان بنا شده است (کافی، ج ۶، ص ۲۸)
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
لطفا نظر خود را درج نمایید