ارزیابی بوی آرد و تعیین میزان رطوبت

ارزیابی بوی آرد و تعیین میزان رطوبت آرد

ارزیابی بوی آرد: مقدار کمی آرد را برداشته و بوی آن را استشمام نمایید، آرد باید دارای بوی تازه و مطبوع باشد و اگر بوی دیگری به مشام برسد باید مشخص نمود که علت بوی خارجی چیست؟ اگر علت آن برای سلامتی مضر نباشد می توان با آزمایش پخت نان، امکان استفاده یا عدم استفاده از آن را مشخص نمود. وقتی که آرد بوی کپک و فساد داشته باشد نان آن نیز نا مطبوع است. بوی اضافی آرد ممکن است به دلایل مختلف باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بیماری گندم
  • سمپاشی گندم
  • جرب ها و حشرات
  • ترکیبات ضد عفونی کننده مورد نیاز برای نگهداری و یا حمل ونقل
  • قارچ ها(بوی نا در آرد در اثر قارچ های کپکی و باکتری ها و بوی ماهی در اثر قارچ سیاهک به وجود می آید)
  • فاسد شدن آرد و تند شدن طعم آرد(بوی ترشیدگی در اثر باکتری ها در آرد پدیدار میگردد).

 
تعیین میزان رطوبت آرد: با یک آزمایش ساده می توان رطوبت آرد را حدس زد، مقداری آرد را در مشت خود فشرده و سپس مشت خود را به آرامی باز کنید، اگر آرد خیلی خشک باشد به صورت پودر کاملا از هم جدا می گردد، اگر رطوبت آرد مناسب باشد ذرات آرد به صورت چند تکه به هم می چسبند، اگر رطوبت آرد زیاد باشد ذرات آرد به صورت یک تکه به هم می چسبند، آردی که مرطوب است اغلب تیره تر از آرد خشک به نظر میرسد.


[تعداد: 3    میانگین: 2.3/5]





اشتراک گذاری


وبلاگ تنور

آرشیو


اطلاعات


شبکه های اجتماعی تنور

تلگرام: tanuor@
اینستاگرام: tanuor.ir

تغییر رنگ سایت

خوبه