آیا مبتلایان به سلیاک میتوانند در آینده از گندم استفاده کنند؟
پروتئین گندم موضوع دو پروژه تحقیقاتی مهم در آمریکا و اسپانیا است. نتایج این تحقیقات میتواند زندگی میلیونها نفر که خواستار استفاده از گندم هستند اما به گلوتن حساسیت دارند را تغییر دهد.
محققان در حال بررسی پروتئینهای واکنش دهنده در گونههای مختلف گندم هستند و امیدوارند که بتوانند گونهای از گندم را پرورش دهند که قابل استفاده برای مبتلایان به بیماری سلیاک باشد. البته به گفته این محققان، این تحقیقات ممکن است سالها به طول انجامد. در حالی که صدها پروتئین مختلف گلوتن گندم را تشکیل میدهند، تنها چند نوع از آنها خصوصیات واکنش دهنده دارند و بیماران مبتلا به سلیاک را آزار میدهند.
بر اساس یافتههای دانشمندان اسپانیایی، اجزایی از گلوتن با نام اپی توپ، دلیل واکنش خودایمنی مبتلایان به سلیاک به گندم است. محققان فرضیهای دارند که بر اساس آن، شیوههای نوین تولید گندم به حساسیت بیشتر بیماران مبتلایان به سلیاک به گندم در ۵۰ سال گذشته دامن زده است. از میان پروتئینهای موجود در گلوتن، گلیادین بیشترین تأثیر را بر سیستم ایمنی بیماران مبتلا به سلیاک میگذارد. انواع مخالف گندم میزان تأثیر متفاوتی بر بیماران دارند و به همین منظور است که گندمهای مختلف از کشورهای متفاوت در حال بررسی شدن هستند.
این تحقیقات در ابتدا برای بررسی حساسیت به پروتئینهای گندم شروع شد اما با پیشرفت آن، محققان به نقش این پروتئینها در کیفیت پخت نیز پی بردند و در حال بررسی آن نیز هستند.
منبع: نشریه نگاشته
اشتراک گذاری
دسته بندی
آخرین مطالب
- اثرات مراحل مختلف پخت روی خمیر
- پخت نان با روش مکانیزه
- دستگاه تقسیم کننده و قالب گیری در پخت نان
- تخمیر نهایی در تولید نان های مکانیزه
- دستگاه تخمیر میانی در تولید نان های مکانیزه
- گرد کردن یا آماده کردن خمیر جهت تخمیر میانی
- فرم دهی یا شکل دادن به خمیر و چانه گیری
- پوک نمودن خمیر و استفاده از اسیدها
آخرین نظرات
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه
لطفا نظر خود را درج نمایید