بیماران سلیاک و مصرف نان

در آینده بیماران سلیاک میتوانند از گندم استفاده کنند؟

آیا مبتلایان به سلیاک می‏توانند در آینده از گندم استفاده کنند؟

پروتئین گندم موضوع دو پروژه‏ تحقیقاتی مهم در آمریکا و اسپانیا است. نتایج این تحقیقات می‏تواند زندگی میلیون‏ها نفر که خواستار استفاده از گندم هستند اما به گلوتن حساسیت دارند را تغییر دهد.
محققان در حال بررسی پروتئین‏های واکنش دهنده در گونه‏های مختلف گندم هستند و امیدوارند که بتوانند گونه‏ای از گندم را پرورش دهند که قابل استفاده برای مبتلایان به بیماری سلیاک باشد. البته به گفته این محققان، این تحقیقات ممکن است سال‏ها به طول انجامد. در حالی که صدها پروتئین مختلف گلوتن گندم را تشکیل می‏دهند، تنها چند نوع از آن‏ها خصوصیات واکنش دهنده دارند و بیماران مبتلا به سلیاک را آزار می‏دهند.
بر اساس یافته‏های دانشمندان اسپانیایی، اجزایی از گلوتن با نام اپی توپ، دلیل واکنش خودایمنی مبتلایان به سلیاک به گندم است. محققان فرضیه‏ای دارند که بر اساس آن، شیوه‏های نوین تولید گندم به حساسیت بیشتر بیماران مبتلایان به سلیاک به گندم در ۵۰ سال گذشته دامن زده است. از میان پروتئین‏های موجود در گلوتن، گلیادین بیشترین تأثیر را بر سیستم ایمنی بیماران مبتلا به سلیاک می‏گذارد. انواع مخالف گندم میزان تأثیر متفاوتی بر بیماران دارند و به همین منظور است که گندم‏های مختلف از کشورهای متفاوت در حال بررسی شدن هستند.
این تحقیقات در ابتدا برای بررسی حساسیت به پروتئین‏های گندم شروع شد اما با پیشرفت آن، محققان به نقش این پروتئین‏ها در کیفیت پخت نیز پی بردند و در حال بررسی آن نیز هستند.
منبع: نشریه نگاشته


[تعداد: 3    میانگین: 4/5]





اشتراک گذاری


وبلاگ تنور

آرشیو


اطلاعات


شبکه های اجتماعی تنور

تلگرام: tanuor@
اینستاگرام: tanuor.ir

تغییر رنگ سایت

خوبه